timmer en metselwerken

Werkzaamheden

Kleine tot middelgrote aan- en verbouwwerkzaamheden zijn voor Bouwbedrijf Alfons Pierik uit Twente dagelijks werk. Hierbij kunt u denken aan uiteenlopende timmer- en metselwerkzaamheden waarvoor u toch liever een echte professional inhuurt. Een echte vakman, zodat u zeker weet dat uw woonwensen professioneel worden verwezenlijkt en binnen de afgesproken termijn worden gerealiseerd. Binnen onze dienstverlening vallen enkele veel voorkomende werkzaamheden die wij ondertussen tot specialisme hebben verheven.

 

Dakramen zetten I terug I top

De donkere zolder wordt vaak gebruikt als opslagplaats voor spullen waar men minder vaak gebruik van maakt. Door het plaatsen van een (groter) dakraam wordt de ruimte direct toegankelijker en aantrekkelijker om voor andere doeleinden te gaan gebruiken. Zo schept een dakvenster direct licht op de zaak en kan dit uitnodigen om de zolder verder in te richten als bijvoorbeeld extra slaap-, logeer- of hobbykamer. Als erkend installateur van het complete Velux programma begeleiden wij u in de keuze tot de beste oplossing alswel bij de plaatsing van uw dakvensters. Voor een compleet overzicht van het leveringsprogramma kunt u terecht op de site van Velux.

 

Zolder aftimmeren I terug I top

Het opgeruimde gevoel, wie kent het niet. Het is een prettig en rustgevend idee wanneer u al uw spullen een plek kunt geven waar u ze ook daadwerkelijk weer terug kunt vinden. De zolder wordt vaak als mogelijkheid vergeten als het gaat om opbergruimte. Terwijl deze juist door een overzichtelijke en gestructureerde indeling hiervoor uiterst geschikt te maken is en zo eenvoudig de betaalbare oplossing biedt. Voor een timmerklus als deze bent u bij Alfons Pierik aan het juiste adres. Bijkomend effect is ook nog eens dat een opgeruimde zolder meer uitnodigt tot gebruik voor andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan speelruimte, of zelfs een extra slaapgelegenheid.

 

Aan- en verbouw I terug I top

Verbouwen of aanbouwen? Het draait in eerste instantie om het verhogen van het wooncomfort. Zeker wanneer verhuizen geen optie is, zijn er diverse mogelijkheden die uitkomst kunnen bieden om uw woning verder te veraangenamen. Denk maar eens aan het gemak van een bijkeuken, de toename van leefruimte door de aanbouw een serre, de extra ruimte op zolder door het plaatsen van een dakkapel.

In de meeste gevallen is een verbouwing of aanbouw een goede investering, waarbij het van groot belang is dat de geboden oplossing mooi, degelijk en duurzaam is, waardoor uw eigen woning ook daadwerkelijk in waarde stijgt. Welke plannen u ook heeft of waar u ook voor kiest, Bouwbedrijf Alfons Pierik heeft een passende oplossing. We denken ver met u mee, dit betekent dat er in ieder geval bekeken wordt of er voor de uitvoering van uw plannen, bouwtekeningen of vergunningen nodig zijn. Onder de menuknop stappenplannen leest u meer over onze werkwijze en aanpak.

 

Mogelijke uitbreiding van uw woning door:

• het realiseren van een eenvoudige aanbouw,

• een elegantere oplossing als het plaatsen van een erker of

• als echte blikvanger een serre voor uw woning.

 

In alle gevallen een goede investering, door het dagelijkse wederkerende woongenot, vanwege extra gemak, toegenomen ruimte en meer lichtinval. Belangrijk voor de toekomst is dat de geboden oplossing een degelijke uitstraling heeft en duurzaam is, waardoor die beoogde waardevermeerdering ook echt werkelijkheid wordt. Welke oplossing u ook kiest, voor elk alternatief heeft Alfons Pierik een passende aanbieding. In veel gevallen betekent een aanbouw van dit formaat in ieder geval de check of een bouwtekening en/of bouwvergunning nodig zijn. In het stappenplan wordt hiermee rekening gehouden.

 

Dakkappellen plaatsen I terug I top

De meest gangbare en betaalbare oplossing om de leefruimte binnen uw woning direct te vergroten is het plaatsen van een dakkapel. Met een dakkapel verbouwt u de zolder of ruimte onder het schuine dak eenvoudig tot doelmatige extra woonruimte, die is in te richten als werkkamer, hobbyruimte of extra slaapkamer. Dakkapellen worden in eigen werkplaats volledig gebouwd en daarna kant-en-klaar op uw dak gezet. Dit betekent dat u van de voorbereidende werkzaamheden niet veel merkt en dat de dakkapel -eenmaal vervaardigd- vaak al binnen een tijdsbestek van één dag zonder veel rompslomp op uw dak geplaatst kan worden. Voor de afwerking van de dakkapelen wordt gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen met een luxe uitstraling die tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden zijn. Onze meer dan twintig jaar ervaring in het plaatsen van dakkapellen bewijst daarnaast dat u kunt rekenen op ons gedegen vakmanschap en een correcte afwerking.

 

Deuren afhangen I terug I top

Nieuwbouwen, verbouwen of aanbouwen... de sluitpost op de begroting zijn vaak de kozijnen en deuren. Deuren plaatsen en afhangen is specialistisch en uiterst secuur werk. Of het nu gaat om binnen- of buitendeuren, opdekdeuren of ouderwetse stijlvolle stompe deuren, voor Bouwbedrijf Alfons Pierik is het afhangen van deuren één van de specialismen. Het verschil tussen een opdek of stompe deur is het extra randje bij de opdekdeur dat over het kozijn valt, waardoor de kier tussen deur en kozijn aan het zicht ontrokken wordt. Opdekdeuren hebben veelal een standaard maatvoering en zijn hierdoor goedkoper. Ze zijn daarnaast eenvoudiger af te hangen dan stompe deuren. Het maken van een reëele prijsopgave is afhankelijk van de kwaliteit van deuren en kozijnen en het aantal af te hangen deuren. Bel gerust om eens te informeren.

 

Kozijnen plaatsen I terug I top

Het leveren en vervangen van uw oude kozijnen is voor Bouwbedrijf Alfons Pierik ook bijna dagelijks werk. Of u nu kiest voor houten of kunststof kozijnen, voor beiden beschikken wij over een breed netwerk van gerenommeerde leveranciers. Wij nemen u alle zorgen uit handen, van het eerste opmeten tot de daadwerkelijke plaatsing. U bent zo verzekerd van een tijdige levering, correcte plaatsing en de door u gewenste afwerking.